« takaisin

KIRA-alalle erikoistuneet työelämäpalvelut yhdessä paikassa – tarjolla myös liittojen palvelut

luotettava-tyontekija11

Työelämän markkinapaikka on verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen työnhaku-, henkilöstövuokra-, osaajapankki-, työnhyvinvointi-, rekrytointipalvelut sekä rekrytointi- ja HR-järjestelmät.  Markkinapaikka kohtauttaa eri tahoja ja sen avulla tavoittaa kustannustehokkaasti oikeassa hetkessä.

"Sen lisäksi, että tarjolla olevat työelämänpalvelut ovat helpommin saatavilla, palvelun avulla pystyy löytämään uusia työntekijöitä, motivoimaan ja kouluttamaan työntekijöitä ja huolehtimaan henkilöstön hyvinvoinnista” , kertoo Vastuu Groupin Petri Tuomela.

Tiesittekö, että Työelämän markkinapaikasta on mahdollista löytää myös liittojen palveluita? Markkinapaikalla ovat mukana Rakennusliitto ja Rakennusteollisuus RATEKO. 

”Halusimme tuoda myös liittojen tarjoamat palvelut osaksi Työelämän markkinapaikkaa, koska nämä palvelut näyttelevät tärkeää roolia osaamisen kehittämisen tukena jäsenille ja sekä tuleville rakennusalan ammattilaisille”, jatkaa Tuomela. 

RATEKOn ajankohtaiset palvelut markkinapaikalla

Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus RATEKO tarjoaa rakennusalan ammattilaisille ajankohtaisia täydennyskoulutuksia, henkilösertifiointeihin ja pätevyyksiin valmentavaa ja ammatillisiin tutkintoihin valmistavaa koulutusta. RATEKOn koulutuksiin voit osallistua etäyhteyksillä.

  1. Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, muuntokoulutusryhmä

Työntekijälle muuntokoulutus antaa uuden väylän jatkaa työuraa rakennusalalla, esimerkiksi sairauden tai vamman jälkeen. Muuntokoulutus on myös vaihtoehto, kun oma pohjakoulutus ei riitä suoraan erikoisammattitutkintoon. Opiskelun aikana suoritetaan rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto. Tutkinnon osaamisalana on rakennustyömaan työnjohto.

  1. ePerehdytys

ePerehdytys on helppokäyttöinen verkkokoulutus yleisten työturvallisuusasioiden perehdytykseen. ePerehdytys tehdään ennen työmaalle tuloa. Kun jokainen työntekijä on tehnyt yleisperehdytyksen etukäteen, voidaan työmaalla keskittyä työmaakohtaiseen perehdytykseen ja syventyä sen erityispiirteisiin. ePerehdytyksen tekeminen kestää noin 40 minuuttia, ja hyväksytty suoritus on voimassa 12 kuukautta kerrallaan.

  1. Rakentaminen ja kiertotalous RAKI

Rakentaminen ja kiertotalous RAKI on maksuton verkkokoulutus. Koulutus kokoaa rakentamisen hiilineutraalin kiertotalouden edistämistä koskevat perustiedot yhteen ja havainnollistaa eri tavoitteiden ja toimien vaikuttavuutta ja niiden välisiä riippuvuussuhteita. Koulutus avautuu 8.8.2022.

  1. eKierrätys

eKierrätys on verkkokoulutus rakennusjätteen kierrätyksestä työmailla. Koulutuksessa perehdytään rakennustyömaalla tyypillisesti syntyvään jätteeseen ja sen oikeaoppiseen lajitteluun. Koulutuksessa käydään läpi mm. rakennustyömaan jätteenkäsittely, eri jätetyypit ja niiden lajittelu sekä työvaihekohtaiset listat eri työvaiheissa syntyvistä jätteistä. Koulutus on tarkoitettu kaikille rakennustyömailla toimiville

 

Rakennusliiton palvelut työelämässä apuna

Rakennusliitto on yli 66 000 jäsenen ammattiliitto. Liitto edustaa talonrakennus-, talotekniikka-, maalaus-, lattianpäällystys-, maa- ja vesirakennus-, asfaltti-, vedeneristys- sekä rakennustuoteteollisuuden alojen työntekijöitä.

Työelämän markkinapaikasta löydät Rakennusliiton Duunimyllyn ja Taitomyllyn.

Duunimyllystä löydät ammattitaitoiset rakentajat nopeasti ja vaivattomasti kaikkialta Suomesta. Alustan kautta voit tarjota työpaikkoja tai etsiä sopivaa työntekijää selaamalla työnhakijoiden profiileja. Palvelu on maksuton ja tarkoitettu Rakennusliiton jäsenille ja alan yrityksille sekä kotitalouksille. Palvelua on helppo käyttää myös mobiililaitteilla.

Lisäämällä koulutuksesi Rakennusliiton Taitomyllyyn, saa maksuttomasti lisänäkyvyyttä. Taitomyllystä löytyy niin Rakennusliiton oma koulutustarjonta kuin yhteistyökumppanien koulutustarjontaa. Palvelun avulla Rakennusliiton jäsen löytää tietoa koulutuksista ja voi kehittää ja ylläpitää omaa osaamistaan. Koulutuksen tarjoaja puolestaan saa maksuttomasti ja helposti näkyvyyttä koulutuksilleen.

 

Työelämän markkinapaikka ratkaisee haasteita

Työelämän markkinapaikan rakentaminen on osa Digitaalinen työllistyminen -hanketta.

”Työelämän markkipaikan kehittäminen käynnistyi tarpeesta. Sen kehittämiseen osallistettiin työntekijöitä, palveluntarjoajia ja työnantajia ja saimme anonyymilla taustakyselyllä 268 vastausta ja yhteiskehittämiseen osallistui kymmeniä tahoja, sekä työnantajia että palveluntarjoajia. Tavoitteena on ollut ratkaista tämänhetkisiä haasteita ja helpottaa työnantajien ja palveluntarjoajien oikea-aikaista kohtaamista”, kertoo Sees Northin Kirsi Pietilä.

Työelämän markkinapaikan pilotoinnissa on mukana vankka joukko eri yrityksiä. Näitä ovat mm. Pleinert & Partner, Stadin AO, Alertum, Folka, Careeria, TE-palvelut, Rakennusliitto, Taitotalo, Rakennusteollisuuden koulutuskeskus Rateko, Oikotie, Adecco, Rekrytointipalvelu Sihti Oy, Suomen ensiapukoulutus Oy , Reno Academy Oy ja Barona.