Näin Luotettava työntekijä toimii.

Tekninen palvelukuvaus

 

Integraation tekninen Push-malli

  • Push-tyyppisissä rajapinnoissa Luotettava Työntekijä -palvelu lähettää partnerijärjestelmän rajapintaan osaajaprofiilin tiedot silloin, kun käyttäjä on jakanut profiilinsa tai profiilissa on muutoksia. Palvelu lähettää osaajaprofiilin HTTP POST - pyynnöllä json-muodossa partnerin määrittelemään osoitteeseen.
  • Partnerijärjestelmän vastuulla on toteuttaa mekanismit, jotka ottavat vastaan json- muotoisen osaajaprofiilin. He joko lisäävät sen uutena hakemuksena partnerijärjestelmään tai päivittävät jo olemassa olevan hakemuksen tietoja.
  • Partnerin järjestelmän tulee vastata HTTP-koodilla 200, kun järjestelmä on vastaanottanut pyynnön. Luotettava Työntekijä -palvelu lähettää pyyntöä uudelleen, kunnes saa 200-vastauksen.
  • Palvelu lähettää POST-pyynnön headereissa api-keyn, jotta partnerijärjestelmä voi varmistua tiedon tulevan Luotettava Työntekijä -palvelusta. Partnerijärjestelmä voi myös rajata viestien vastaanoton IP-tasolla omalla palomuurillaan.

 

Integraation tekninen Pull-malli

  • Pull-tyyppisissä rajapinnoissa partnerijärjestelmä kysyy tietoja halutessaan Luotettava Työntekijä -palvelulta. Profiilien tunnisteena käytetään MDS:n Processing Record (PR) :in uuid:tä. PR linkittää työpaikkailmoitukset ja työnhakijan toisiinsa.
  • Pull-tyyppisessä mallissa partnerin järjestelmä kommunikoi sekä Luotettava Työntekijä - järjestelmän, että MyDataShare-järjestelmän rajapintojen kanssa.
  • Partneri voi halutessaan pyytää MDS:ltä listan voimassa olevista luvituksista, ja pyytää tämän listan perusteella yksittäisten käyttäjien profiileja.

Edellytykset partnerilta

A) Osaajaprofiilin käyttötarkoitus pitää kuvata loppukäyttäjälle

Jotta loppukäyttäjä voi jakaa osaajaprofiilinsa partnerille, tulee partnerin julkaiseman ilmoituksen yhteydessä kuvata tarvittavat tiedot, joiden perusteella käyttäjä voi antaa suostumuksen tietojen jakamiseen. Luotettava Työntekijä -palvelu määrittää suostumuksessa tarvittavien tietojen rakenteen ja vaatimukset sisällölle.


B) Osaajaprofiilin tietojen käyttäminen pitää lopettaa ja tiedot poistaa käyttäjän poistaessa suostumuksen

Partnerin järjestelmään luovutettujen tietojen käsittelystä vastaa rekisterinpitäjänä ko. Partneri. Partneri sitoutuu poistamaan tiedot tai olemaan käyttämättä tietoja sen jälkeen, kun Vastuu Groupilta on tullut partnerille tietoa käyttäjän poistamasta suostumuksesta.