« takaisin

Kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan työelämäpalvelut yhdessä paikassa

luotettava-tyontekija8

Työelämän markkinapaikka on kiinteistöpalveluiden, rakennusalan, logistiikan ja teollisuuden työnantajien ja alan palveluntarjoajien kohtaamispaikka.

Suunnittelussa oleva markkinapaikka tulee kokoamaan yhteen työnhaku-, henkilöstövuokra-, osaajapankki-, työnhyvinvointi-, rekrytointipalvelut sekä rekrytointi- ja HR-järjestelmät. 

”Kokosimme kiinteistöpalvelu- ja rakennusalalle erikoistuneet työelämäpalvelut yhteen paikkaan. Työelämän markkinapaikalta löytää palvelun tarjoajat, joiden avulla pystyy löytämään uusia työntekijöitä, motivoimaan ja kouluttamaan työntekijöitä ja huolehtimaan henkilöstön hyvinvoinnista. Ennen kaikkea sen avulla tarjolla olevat työelämänpalvelut ovat helpommin saatavilla. Palvelu säästää työnantajien aikaa sekä tuo vertailtavuutta hinnoittelussa”, kertoo Vastuu Groupin Petri Tuomela.

Työelämän markkinapaikan rakentaminen on osa Digitaalinen työllistyminen -hanketta.

Tehty yhteistyössä palveluntarjoajien ja yritysten kanssa

Työelämän markkinapaikka on suunniteltu yhdessä kiinteistö- ja rakennusalan yritysten ja palveluntarjoajien kanssa.

”Palvelu on rakennettu yhdessä työnantajien ja palveluntarjoajien kanssa, ja sen kehitys käynnistyi tarpeesta. Saimme anonyymilla taustakyselyllä 268 vastausta. Kyselyyn osallistettiin työntekijöitä, palveluntarjoajia ja työnantajia. Pyrimme laadullisen tutkimuksen kautta löytämään työelämäpalveluiden suurimmat haasteet. Samalla pyrimme myös ymmärtämään, miksi kyseinen haaste haittaa päivittäistä työelämää”, kertoo Sees Northin Kirsi Pietilä.

Ensimmäinen 12.10.2021 järjestetty työpaja kävi läpi kiinteistö- ja rakennusalan työnantajien näkökulmaa.  Alan suurimpana haasteena koettiin osaavan työvoiman löytäminen oikea-aikaisesti. Toinen 14.10.2021 järjestetty työpaja nosti esiin kiinteistö- ja rakennusalan palveluntarjoajien näkökulmaa.  Työpajassa keskustelua käytiin, miten oikea osaaminen ja tarve saataisiin kohtaamaan. Kolmannessa työpajassa oli mukana sekä työnantajat, että palveluntarjoajat, koska oli tärkeä tarjota molemmille osapuolille mahdollisuus kuulla toisiaan. Yhteistyöpajassa myös varmistettiin palvelun kategoriat ja sisällöt yhdessä.

Verkkopalvelun pilotointi starttasi kesäkuussa

Pilotoinnin avulla pyritään ymmärtämään, miten palvelua tulisi kehittää työnantajien ja palveluntarjoajien näkökulmasta.

Pilotoinnissa on mukana laaja-alainen joukko eri yrityksiä. Näitä ovat mm. Keuda, Hyria, Pleinert & Partner, Stadin AO, Alertum, Folka, Careeria, TE-palvelut, Rakennusliitto, Taitotalo, Rakennusteollisuus, Rakennusteollisuuden koulutuskeskus Rateko, Oikotie, Adecco, Rekrytointipalvelu Sihti Oy, Suomen ensiapukoulutus Oy  ja Reno Academy Oy.