« takaisin

Kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan koulutusten tarjoajat Työelämänpalveluiden markkinapaikasta – yhdestä paikasta

 

DL6A8489

Työelämän markkinapaikka kokoaa kiinteistöpalvelu- ja rakennusalalle erikoistuneet työelämäpalvelut yhteen paikkaan. Työntekijöiden tai koulutuksen tarve voi tulla yllättäen. Käytännössä työnantaja haluaisi säästää aikaa ja ostaa palvelun helposti ja nopeasti siinä hetkessä, kun tarvetta on.

Yhtenä tarpeena on saada lisäkoulutusta työntekijöille, mutta työntekijöiden kouluttaminen vaatii myös aikaa. Markkinapaikan avulla on mahdollista saada oikea-aikaisesti apua uuden työntekijän rekrytointiin ja motivoituneiden työntekijöiden koulutukseen”, kertoo Vastuu Groupin Petri Tuomela.

Osaamisen kehittäminen ja ylläpitäminen

Koulutuksia löytyy omatahtiseen opiskeluun tai webinaari-pohjaiseen aikataulutettuun opiskeluun sekä osittain etänä ja osittain livenä tehtäviin koulutuksiin.

”Luonnollisesti etänä koulutustarjonta on laajempaa, ja eri koulutusten tarjoajat ovatkin panostaneet laajasti viimeisen parin vuoden aikana siihen, että koulutuksia ja kursseja olisi riittävästi etänä tarjolla”, kertoo Tuomela.

Aikaisemmin kurssitarjonta on ollut hajallaan verkossa ja niiden etsimiseen on saattanut kulua turhaa aikaa. Työelämän Markkinapaikka kokoaa kätevästi eri etä-, täsmä- ja korttikoulutukset yhteen paikkaan.

Välillä esiin on noussut pätevyyskorttien määrä ja tarve. Moni yrittäjä ja työntekijä kokee niiden uusimisen vain rahan ja ajankäytön osalta turhaksi, mikä on ymmärrettävää. 

Sääntely on lisääntynyt viimeisen viiden vuoden aikana, kun jokaisen työnantajan ja rakennuttajan vastuulla on vaatia työntekijältä koulutusta ja oikeanlaista pätevyyttä työmaalle. Vahingon sattuessa voimassa oleva pätevyyden osoittama koulutus helpottaa sekä työntekijän että työnantajan selustaa. Tähän tarpeeseen on kehitetty verkkokoulutuksia, jotka voi suorittaa etänä silloin kun se parhaiten sopii omaan aikatauluun. Näiden koulutusten tarjoajia löytyy myös Työelämäpalveluiden markkinapaikalta helposti.

Markkinapaikalle selkeä tarve

Työelämän markkinapaikan rakentaminen on osa Digitaalinen työllistyminen -hanketta.

”Työelämän Markkipaikan kehittäminen käynnistyi tarpeesta. Sen kehittämiseen osallistettiin työntekijöitä, palveluntarjoajia ja työnantajia ja saimme anonyymilla taustakyselyllä 268 vastausta ja yhteiskehittämiseen osallistui kymmeniä tahoja, sekä työnantajia että palveluntarjoajia. Tavoitteena on ollut ratkaista tämänhetkisiä haasteita ja helpottaa työnantajien ja palveluntarjoajien oikea-aikaista kohtaamista”, kertoo Sees Northin Kirsi Pietilä.  

Työelämän Markkinapaikan pilotoinnissa on mukana vankka joukko eri yrityksiä. Näitä ovat mm. Pleinert & Partner, Stadin AO, Alertum, Folka, Careeria, TE-palvelut, Rakennusliitto, Taitotalo, Rakennusteollisuuden koulutuskeskus Rateko, Oikotie, Adecco, Rekrytointipalvelu Sihti Oy, Suomen ensiapukoulutus Oy , Reno Academy Oy ja Barona.

Työelämäpalveluiden markkinapaikan kautta yksityisillä palveluntarjoajilla ja oppilaitoksilla on mahdollisuus saada omat palvelut 29 972 rakennusalan työnantajan nähtäville Vastuu Groupin työnantajaportaalin etusivulle.