« takaisin

Rekrytointikiertue jatkui Espoossa – Luotettava Työntekijä -palvelu tuo helpotusta työnhakuun

IMG_7011

Syksyn rekrytointikiertue kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan sekä logistiikan- ja teollisuuden alojen työnhakijoille ja opiskelijoille jatkui torstaina 27.11.2022 Espoossa.

Luotettava Työntekijä -palvelun avulla työnhakija pystyy helposti ja turvallisesti jakaa oman osaajaprofiilinsa haluamilleen työnhaku- ja työelämäpalveluihin. Espoon rekrytointitapahtumassa olivat mukana Worker, Bolt.Works, Folka, Rekrytointi.com, WorkPower, Adecco ja Sihti. Espoon tapahtuma oli syksyn rekrytointikiertueen seitsemäs.

”On ollut mukava nähdä rekrytointitapahtumissa kumppaneiden mukanaoloa ja yhteisöllisyyttä. Kaikilla on yhteinen haaste saada työntekijöitä liikenteeseen. Kun tätä tehdään yhdessä, saamme enemmän myös aikaan. Yhdessä tekeminen palvelee kaikkia”, kertoo Vastuu Groupin Petri Tuomela.

”Täällä Espoon rekrytointitapahtumassa on riittänyt ihmisiä. Luotettava Työntekijä -palvelu selkeästi yhdistää ihmisiä niin työnhakijoita kuin meitä palveluntarjojia. Olen sopinut monen työnhakijan kanssa tapaamisia”, kertoo Tommi Nevalainen, Worker.

IMG_7024

Yksi osaajaprofiili, monta työnhaku- ja työelämäpalvelua

Luotettava Työntekijä -palvelun osaajaprofiilin täyttäminen auttaa työnhakijaa tunnistamaan omia taitoja ja sanoittamaan omaa osaamista sekä löytämään lukuisten omalle alueelle ja alalle erikoistuneiden työnhaku- ja työelämäpalveluiden työpaikat.

”Sen sijaan, että täyttää monia eri hakemuksia, Luotettava Työntekijä -palvelussa riittää, kun täyttää yhden osaajaprofiilin. Palvelun avulla työnhaku selkeästi helpottuu”, sanoo Jenny Karjalainen, Adecco.

”Työnhaku on aikaa vievä prosessi ja pahimmillaan moneen eri paikkaan syötetään samoja perustietoja. Hyvä, että yhdellä ja samalla osaajaprofiililla pystyy klikkaamaan moneen eri työpaikkaan”, täydentää Mari Tiedemann, Sihti.

IMG_7015

Luotettava Työntekijä -palvelu on ensimmäinen työnhakupalvelu, joka mahdollistaa työnhakijoille ja opiskelijoille omien koulutustietojen, kurssien, osaamismerkkien, pätevyyksien ja lupien tuomisen omaan osaajaprofiilin erilaisista rekistereistä.

”Luotettava Työntekijä -palvelu helpottaa niin työnhakijan kuin työnantajien HR- ja rekrytointiprosesseja. Palvelun avulla palveluntarjoajien on mahdollista vastaanottaa suostumukseen perustuen työnhakijoiden ja opiskelijoiden osaajaprofiileita”, kertoo Jonne Laiho, Rekrytointi.com.

Työnhaun selkeytyminen ja nopeutuminen on aina positiivinen asia. Palvelun tekoäly tarjoaa työnhakijalle tämän omaa osaamista ja kokemusta vastaavia työpaikkoja.

”Palvelun vahvuudet ovat nopeus ja helppous. Sen tekoäly tarjoaa työnhakijalle tämän omaa osaamista ja kokemusta vastaavia työpaikkoja, mikä luonnollisesti säästää kaikkien vaivaa ja aikaa. Valmis osaajaprofiili helpottaa meidän työtämme, sillä voimme ohjata tietojen perusteella työnhakijan oikeaan suuntaan", kertovat Linda Sillanmäki ja Nina Dansk, Work Power.

IMG_7012

Tulevaisuuden työnhakua

Vastuu Group tekee yhteistyötä rekrytointijärjestelmiä toteuttavien yritysten kanssa. Osaajaprofiiliin voidaan tuoda myös esimerkiksi Valttikorttiin liittyviä pätevyystietoja.

”Pystymme esimerkiksi helpottamaan Likeit:n asiakkaita integroitumaan entistä helpommin Luotettava Työntekijä -palveluun”, täydentää Tuomela.

”On kätevää, kun Luotettava Työntekijä -palvelun avulla tiedot siirtyvät automaattisesti Folkan käyttämään Likeit HR-järjestelmään. Järjestelmästä Folkan HR-konsultit etsivät soveltuvia hakijoita avoinna oleviin tehtäviin”,kertovat Sara Kervinen ja Jasmin Rajamäki, Folka.

Uusi palvelu julkaistaan joulukuussa 2022 ja tarjotaan maksutta kaikille opiskelijoille, työnhakijoille, koulutuksen tarjoajille, kaupunkien työllisyyspalveluille, TE-toimistoille ja työmarkkinajärjestöille. 

”Työnhaun yksinkertaistaminen on aina positiivinen juttu. Luotettava Työntekijä -palvelu tuo tuulahduksen siitä, mihin mielestämme tulevaisuuden työnhaku on menossa”, sanovat Triinu Pootsmann ja Henna Kauppila, Bolt.Works.

IMG_7025

Kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan sekä logistiikan ja teollisuudenalojen jälkeen palvelu tullaan laajentamaan myös muille toimialoille.

”Vastuu Groupin Luotettava Työntekijä -palvelu on innovaatio, joka herättää ainakin itselläni uusia ajatuksia tulevaisuuden työnhausta. Seurailen innolla palvelun kehittymistä ja haltuunottoa. Tällaisia innovaatioita todella tarvitaan”, kommentoi Teemu Korhonen Länsi-Uudenmaan yritysasiantuntija Uudenmaan TE-palveluista.

Rekrykiertue jatkuu tammikuussa 2023

Rekrytointikiertue jatkuu tammikuussa 2023 kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan, logistiikan- ja kuljetusalan sekä teollisuuden työnhakijoille ja opiskelijoille. Kiertue kattaa monia kaupunkeja, kuten Seinäjoki, Turku, Helsinki ja Jyväskylä.

”Olemme keränneet syksyn aikana palautetta jokaisesta kaupungista sekä kehittäneet tämän perusteella rekrytointitapahtumia. Työnhakijoiden palaute omadatan hyödyntämisestä työnhakuun on ollut 4,7 asteikolla 1-5. Jatkossa rekrytointitapahtumien organisointi myös helpottuu, sillä työnhakijat voivat luoda osaajaprofiilin jo kotona ja tulla valmiin osaajaprofiilin kanssa rekrytointitapahtumiin tapaamaan palveluntarjoajia”, jatkaa Tuomela.

 

Rekrytointikiertuetta ovat olleet mahdollistamassa: Henkilöstöpalvelualojen liitto, Ammattiliitto PRO, PAM, Tekniikan akateemiset, YTK Yhdistys, RIA, RIL, Rakennusliitto, Rakennusteollisuus, STUL, Kiinteistötyönantajat, Betoniteollisuus, KIRAHub, Rakli, Arkkitehtitoimistojen liitto ja Lattian- ja seinänpäällysteliitto.