« takaisin

Uudenlainen työnhaku testissä Stadin ammattiopistossa

Stadin AO4

Vastuu Group aloitti viime viikolla kenttäkokeilukiertueen ja toi 20.-21.4.2022 Stadin ammattiopiston opiskelijoiden käyttötestaukseen uudenlaisen työnhakupalvelun.

Työnhakupäiviin osallistui Stadin ammattiopiston opiskelijoita sekä palvelutarjoajat Barona, Bolt.Works, Folka ja Rekrytointi.com, joille opiskelija pystyi luvittaa omadatan avulla oman osaajaprofiilin. 

Luotettava Työntekijä -palvelu auttaa tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamista, luomaan alalle räätälöidyn oman osaajaprofiilin, löytämään alalle erikoistuneet työelämäpalvelut ja helpottamaan työnhakua.  

Luotettava Työntekijä -palvelu helpottaa työnhakua

Palvelu tuo kiinteistöpalveluiden, rakennusalan, logistiikan ja teollisuuden työelämäpalvelut yhteen paikkaan.

”Eniten hyötyä on, kun yksi hyvin tehty CV täydentyy osaamisen ja työkokemuksen karttuessa. Paperit helposti katoavat, mutta digitaalisessa muodossa osaaminen on tallessa. Samalla hakemuksella voi hakea useaan paikkaan ja näin opiskelija välttyy täyttämästä erillisiä rekrytointi-ilmoituksia. Toivomme, että tämä helpottaa työn saantia ja työntekijän löytymistä”, kertoo Stadin ammattiopiston asiakkuusvastaava Paula Åberg.  

Stadin AO3

Kun työnhakija on luonut profiilin, palveluun jää osaamisprofiili muistiin.

”Tulevaisuudessa osaajaprofiilin voi jakaa omalle työnantajalleen. Työnhakijat voivat luvittaa oman osaajaprofiilin omalle työnantajalleen, jolloin heidän on entistä helpompaa hallinnoida pätevyyksiä ja suunnitella oman organisaation kehittämistä”, kertoo Petri Tuomela Vastuu Groupista.

Åbergin mukaan palvelun testaajat jäivät innolla odottamaan työhaastattelua.

Kenttäkokeilukiertue jatkuu

Tähän mennessä kenttäkokeiluihin on osallistunut reilut 100 opiskelijaa, jotka ovat testanneet Luotettava työntekijä -palvelua. Palvelu tullaan tarjoamaan kaikille kiinteistöpalvelu- rakennusalan, logistiikan ja teollisuuden oppilaitoksille, opiskelijoille ja työnhakijoille maksutta käyttöön loppuvuodesta 2022. Virallinen lanseerauspäivä on 29.11.

Kenttäkokeiluihin osallistuneista n. 30% ovat olleet henkilöitä, joiden äidinkieli on muu kuin Suomi.

”Erityisesti heidän kohdallaan oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen on osoittautunut erityisen haastavaksi. He ehkä osaavat suullisesti sanoittaa omaa osaamista, mutta viimeistään kirjoittaminen omaan osaajaprofiiliin osoittautui haastavaksi”, kertoo Tuomela.

Tuomela ehdotti, että ehkä ratkaisu voisi olla, että eri työvaiheiden kohdalla voisi olla taitettuja esitteitä, joissa kuvataan, mitä työvaiheita tai -kaluja esimerkiksi saunan, leikkimökin tai mökin rakentamisessa vaaditaan. Tämä kuvaus löytyisi jatkossa kyseisen työvaiheen ilmoitustaululta.

”Opiskelijat voisivat käydä “lunttaamassa” näitä työvaiheita ja niihin liittyvää sanastoa. Alan ammatti- ja osaamissanasto tulisi tutummaksi ja samalla auttaisimme alan opiskelijoita oman osaamisen tunnistamisessa. Näitä samoja osaamisia voisi lisätä henkilön osaajaprofiiliin ja CV:hen. Meidän on lähdettävä liikenteeseen perusasioista, sillä moni on tehnyt rakennusalan töitä omassa kotimaassaan, mutta kipuilevat oman osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa, vaikka pystyvät kommunikoimaan ja keskustelemaan suomeksi”, sanoo Tuomela.

Mikäli aihe herätti kiinnostuksen mahdolliselle yhteistyölle, Tuomela rohkaisi olemaan häneen yhteydessä asian tiimoilta.

 

Petri Tuomela, Vastuu Group

petri.tuomela@vastuugroup.fi