« takaisin

Työnhakua muutamalla klikkauksella – syksyn rekrytointikiertue jatkui Helsingissä

IMG_6834

Syksyn valtakunnallinen rekrytointikiertue starttasi 22.9.2022 Seinäjoelta ja jatkui 5.10.2022 Helsingin kaupungintalolla.

Rekrytointikiertueella on mukana tunnettuja työnhaku- ja työelämäpalveluita sekä työnantajia, kuten Barona, Bolt.Works, Folka, Rekrytointi. com, WorkPower, Worker, Oikotie, Adecco ja Sihti.

"Meidän kaikkien yhteinen intressi on saada työntekijät liikkeelle. Kohtaanto-ongelmiin vaikuttaviin tekijöihin ja ilmiöihin voidaan vaikuttaa mahdollistamalla tietojen liikkuminen rekistereiden ja työelämäpalveluiden välillä henkilön omalla suostumuksella”, sanoo Vastuu Groupin Petri Tuomela.

”Olemme pyrkineet tekemään Luotettava Työntekijä -palvelusta muunneltavissa olevan kokonaisuuden. Aihe on itselleni lähellä sydäntä ja omalta kohdaltani palvelun kehittämiseen kulminoituu työnmerkityksellisyys. Kosketuspintana on ihan oikeat työnhakijat, joiden työnhakua pyrimme helpottamaan”, sanoo Ville Raustia,Vastuu Groupista. Raustia on yksi palvelun kehittäjistä.  

IMG_6829

Uudenlaista työnhakua

Luotettava Työntekijä -palvelu auttaa luomaan oman räätälöidyn osaajaprofiilin ja löytämään helpommin olemassa olevien työelämäpalveluiden kautta oppisopimus- ja koulutussopimuspaikkoja sekä alan työpaikat. Rekrytointitapahtumassa kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan työnhakijat pääsivät testaamaan Luotettava Työntekijä -palvelua ja antamaan palautetta 20.12.2022 julkaistavasta palvelusta.

”Autamme rekrytointitapahtumissa työnhakijaa luomaan räätälöidyn osaajaprofiilin Luotettava Työntekijä -palveluun ja jakamaan sen paikalla oleville työnhaku- ja työelämäpalveluiden tarjoajille”, kertoo Vastuu Groupin Mikko Sierla.

Luotettava Työntekijä -palvelun tekoäly tarjoaa työnhakijalle tämän omaa osaamista ja kokemusta vastaavia työpaikkoja.

”Luotettava Työntekijä -palvelu ehdottaa tekoälyn avulla sopivia työpaikkoja kumppaneidemme palveluista. Osaajaprofiiliin voidaan tuoda myös Valttikorttiin liittyviä pätevyystietoja. Vastuu Group tekee myös yhteistyötä rekrytointijärjestelmiä toteuttavien yritysten kanssa. Nyt pystymme esimerkiksi helpottamaan Likeit:n asiakkaita integroitumaan entistä helpommin Luotettava Työntekijä -palveluun”, kertoo Vastuu Groupin Erkka Halme.

Tekoälyn hyödyntäminen hakuprosessissa säästää vaivaa ja aikaa.

”Meille Helsingin rekrytapahtuma oli onnistunut ja muutamakin työnhakija on jo ensi viikolla töissä. Luotettava Työntekijä -palvelu helpottaa työnhakua, sillä se ehdottaa työnhakijan osaajaprofiilin perusteella sopivia työpaikkoja monen työnhaku- ja työelämäpalvelun tarjoajan järjestelmästä”, kertovat Mari Tiedemann ja Antti Lindroth, Sihti.

Tulevaisuudessa tekoälyn hyödyntämisen koetaan vain yleistyvän.

”Meillä on käynyt tänään tosi hyviä hakijoita mm. kuljettajia, sähköasentajia ja hitsaajia. Luotettava Työntekijä -palvelu helpottaa työnhakijaa tosi paljon, sillä ei tarvitse joka paikkaan tehdä hakemusta erikseen. Uskon, että tekoälyn hyödyntäminen tulevaisuudessa vain kasvaa”, sanovat Matti Arvola ja Inkeri Jekunen, Folka.

Apua työnhaun haasteisiin

Työnhakijoilla saattaa välillä olla haasteena oman osaamisen sanoittaminen. Palvelun osaajaprofiilin täyttäminen opettaa tunnistamaan omia taitoja.

”Luotettava Työntekijä -palvelu helpottaa selkeästi työnhakijaa. Teet yhden osaajaprofiilin ja pystyt klikkaamaan moneen eri työpaikkaan. Monien eri järjestelmien täyttäminen luonnollisesti turhauttaa. Selkeys ja vaivattomuus houkuttelevat. Luotettava Työntekijä -palvelu on myös hyvä oman osaamisen sanoittamisen apu – tämä taas auttaa työn löytymisessä”, sanovat Sami Joulamo ja Rita Rautasalo, Barona.

IMG_6867

”On mukavaa, että yhdellä hakemuksella voi hakea moneen eri yritykseen. Palvelu helpottaa omasta osaamisesta kertomista ja kiva, että palvelu suosittelee työpaikkoja, jotka vastaavat meidän omaa osaamista”, sanovat Helsingin rekrytointitapahtumassa käyneet Wili ja Lazaro.

IMG_6844

Helpottaa työnhakuprosessia

Luotettava Työntekijä -palvelulla koetaan helpottavan työnhakuprosessia sekä työnhakijan että työnelämäpalveluntarjoajien puolelta.

”Kaiken kaikkiaan rekrytapahtuma Helsingissä oli positiivinen kokemus. Työnhaku painottuu nykyään paljolti verkkoon. Uskoisin, että Luotettava Työntekijä -palvelu tuo lisää työnhakijoita, sillä se helpottaa niin työnhakijoiden kuin meidän työtä ja yhteydenpitoa. Välillä ihmiset myös pelkäävät hakea töitä. Ehkä palvelu madaltaa kynnystä hakea töitä”, sanoo Mika Tiensuu, Worker.

Työnhakuprosessin nopeutuminen ja selkeytyminen on aina positiivinen asia.  

”Rekrytointitapahtumassa meidän pisteellä kävi hyvin porukkaa. Yksi on tulossa huomenna haastatteluun ja alustavasti menossa jo perjantaina hommiin. Uusien kätevimpien palveluiden, kuten Luotettava Työntekijä -palvelun, avulla työnhakijat ovat tyytyväisiä, sillä työnhakuprosessi nopeutuu”, kertovat Jukka Santala ja Triinu Pootsmann, Bolt.Works.

 IMG_6855

Luotettava Työntekijä -palvelu helpottaa rekrytoijankin työtä, sillä palvelussa täytetty osaajaprofiili antaa kattavan tiedon hakijasta ja näin nopeuttaa prosessia myös meidän suunnalta. Helpottava tekijä on myös ajansäästö – yhdellä täyttämisellä tavoittaa alan isoimmat työnhaku- ja työelämäpalveluiden tarjoajat”, kertovat Linda Sillanmäki ja Nina Dansk, Work Power.

Edistyksellisenä asiana koetaan se, että samalla hakemuksella voi hakea useaan eri paikkaan ja hakija välttyy täyttämästä erillisiä rekrytointi-ilmoituksia.

”Luotettava Työntekijä -palvelu on mielestäni selkeä konsepti. Varmasti työnhakijalle yhden pisteen kautta työnhakeminen helpottuu”, toteaa Jonne Laiho, Rekrytointi.com.

”Palvelu oli selkeä ja se helpottaa työnhakua. Tänä päivänä jokaiseen palveluun ja pahimmillaan joka työhakemukseen syötetään samoja perustietoja. Hyvä, että työkokemuksen ja osaamisen pystyy automaattisesti siirtää osaajaprofiilista moneen eri työpaikkaan”, kertoo Helsingin rekrytointitapahtumassa käynyt Jeremias Toivari.

IMG_6839

Helsingin Työllisyyspalveluista paikalla olivat Petra Simojoki, Escocia Nsuku ja Paula Salmi.

”Luotettava Työntekijä -palveluun oli helppo täyttää perustiedot”, kertoo Nsuku.

”Loistavaa, että yhden palvelun avulla voi hakea. Toivoisin, että työnhakutapaa pystyisi kätevästi kopioida myös pian muille aloille”, sanoo Simojoki.

Luotettava Työntekijä -palvelu tullaan lanseeraamaan 20.12.2022 osana Työ- ja elinkeinoministeriön, Vastuu Groupin, Rakennusteollisuuden ja Rakennusliiton Digitaalinen työllistyminen -hanketta. Kaiken kattava tavoite koko hankkeelle on digitaalisen työllistymisen edistäminen. Palvelu tarjotaan maksutta kaikille kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan opiskelijoille ja työnhakijoille. Vuonna 2023 palvelu laajenee muille toimialoille. 

Rekrytointikiertue kattaa monia kaupunkeja, kuten Seinäjoki, Jyväskylä, Turku, Helsinki, Lahti, Tampere, Vantaa, Hämeenlinna, Salo ja Espoo. 

Rekrytointikiertuetta ovat mahdollistamassa: Henkilöstöpalvelualojen liitto, Ammattiliitto PRO, PAM, Tekniikan akateemiset, YTK Yhdistys, RIA, RIL, Rakennusliitto, Rakennusteollisuus, STUL, Kiinteistötyönantajat, Betoniteollisuus, KIRAHub, Rakli, Arkkitehtitoimistojen liitto ja Lattian- ja seinänpäällysteliitto. 

 

Tilaa_uutiskirje_luotettava_tyontekija