« takaisin

Vastuu Group käynnistää työllisyyden kenttäkokeilukiertueen

lt_ui_mockup_holding_phone

Osana Digitaalinen työllistyminen -hanketta Vastuu Group käynnistää työllisyyden kenttäkokeilukiertueen, jossa työnhakijat luovat Luotettava työntekijä -osaajaprofiilin ja jakavat sen erilaisiin työnhaku- ja työelämäpalveluihin.

Keväästä alkaen työnhakutapahtumat pidetään Seinäjoella, Turussa, Jyväskylässä, Helsingissä, Keravalla ja Tampereella. Työnhakupäiviin osallistuu kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan työnhakijoita ja opiskelijoita sekä palvelutarjoajat Barona, Bolt.Works, Folka ja Rekrytointi.com, joille työnhakija voi luvittaa omadatan avulla oman osaajaprofiilin.

Haluamme toimia työllisyyden edistämisen rohkeina uudistajina sekä ennakkoluulottomasti kokeilla ja testata uusia avauksia. Uudet digitaaliset ratkaisut tarjoavat meille mahdollisuuden tutkia ja löytää eri toimijoiden kanssa uusia innovatiivisia sekä vaikuttavia ratkaisuja työllisyyden edistämiseen. Yhteistyön taustalla on myös tahto nopeuttaa työnhakijoiden työllistymistä, kehittää työnhakijoiden osaamista sekä edistää yritysten tarvitseman työvoiman saantia”, sanoo Sari Oksanen, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen henkilöasiakaspalvelujen johtaja.

Myös muualla otetaan uuden työnhakutavan kokeilu mielenkiinnolla vastaan.

”Seinäjoella arvostetaan yritteliäisyyttä ja rohkeutta sekä intoa tehdä asioita yhdessä. Tämä projekti kokeiluineen vaikutti juuri tältä ja projektiin oli helppo lähteä mukaan. Kaikki keinot, joilla työn ja tekijän kohtaamista voidaan parantaa kiinnostavat kuntaa sekä työllisyyspalveluiden että elinkeinotoiminnan näkökulmasta”, sanoo Tiina Jokela-Lyly Seinäjoen kaupungilta.

Käyttäjien kokemuksista raportti ja hiotun palvelun julkaisu marraskuussa

Työnhakutapahtumissa kerätään kokemuksia 29.11.2022 julkaistavaan maksuttomaan Luotettava Työntekijä -palveluun. Osallistuneiden työhakuprosessi halutessa jatkuu, vaikka varsinainen kenttäkokeilu päättyykin.

”Omadata-palvelun avulla opiskelijamme pääsevät työnhakupäivänä tutustumaan entistä digitalisoituvampaan työnhakuun. Tuomalla kenttäkokeilun oppilaitokseemme tarjoamme opiskelijoillemme mahdollisuuden luoda portaaliin omat tunnukset täysin maksutta ja turvallisesti. Näin ollen opiskelijat pääsevät helposti käsiksi avoimiin paikkoihin palvelun kautta”, kertoo koulutuspäällikkö Ilkka Vuorela Turun AKK:sta.

Luotettava Työntekijä -palvelu lanseerataan marraskuussa osana Työ- ja elinkeinoministeriön, Vastuu Groupin, Rakennusteollisuuden ja Rakennusliiton Digitaalinen työllistyminen -hanketta.

Kiinteistöpalvelu ja rakennusala ovat suhdanne- ja kausiherkkiä toimialoja, joissa esiintyy työvoimapulaa. Toimialakohtainen räätälöity palvelu antaa mahdollisuuden syventää toimialakohtaisia näkökulmia ja rajata toimialan kannalta epäoleellisia sisältöjä, kun se kokoaa alan työelämäpalvelut samaan paikkaan. Palvelu auttaa työnhakijaa sanoittamaan ja tunnistamaan omaa osaamista, mikä on usein haasteena riippumatta siitä, että takana pitkä työura tai vasta päättyneet opinnot”, kertoo Tuula Säynätmäki Keski-Suomen TE-palveluista.

Työnhakua omadataa hyödyntäen

Uusi palvelu auttaa luomaan alalle räätälöidyn oman osaajaprofiilin, löytämään alalle erikoistuneet työelämäpalvelut sekä helpottamaan työnhakua.

Haluamme Luotettava Työntekijä -palvelullamme auttaa alan opiskelijoita löytämään olemassa olevien työelämäpalveluiden kautta oppisopimus- ja koulutussopimuspaikkoja sekä alan työpaikat”, kertoo Petri Tuomela Vastuu Groupista. 

”Yhtenä lisäarvona hankkeessa on se, että se mahdollistaa alan opiskelijoille toimialakohtaisen väylän alan työmarkkinoille. Tavoitteena on houkutella ja sitouttaa alan koulutuksen saaneita työllistymään alalle”, täydentää Säynätmäki.

Tulevaisuudessa osaajaprofiilin voi jakaa omalle työnantajalleen. Työnhakijat voivat luvittaa oman osaajaprofiilin omalle työnantajalleen, jolloin heidän on entistä helpompaa hallinnoida pätevyyksiä ja suunnitella oman organisaation kehittämistä.

”Omadatan hyödyntäminen tarjoaa tulevaisuudessa työllistymisen kentälle uudenlaisia mahdollisuuksia. Kun työllisyyttä halutaan tehokkaasti edistää, palkitsevin toimintatapa on laaja-alainen yhteistyö – näin työnantaja- ja hakija-asiakkaiden rinnalla, yhteisen tavoitteen eteen tekevät töitä niin yksityinen, kuin julkinenkin sektori”, täsmentää Oksanen.

Toivottavasti digitaalisilla ratkaisuilla on tulevaisuuden työllistymisessä entistä suurempi rooli ja digitaaliset ratkaisut tarjoavat entistä monipuolisempia työnhakupalveluita”, päättää Jokela-Lyly.

 

Lue Luotettava Työntekijä -palvelusta lisää verkkosivuilta.