« takaisin

Turun Aikuiskoulutuskeskuksen opiskelijat pääsivät tutustumaan entistä digitalisoituvampaan työnhakuun

Turku

Turun Aikuiskoulutuskeskuksen opiskelijat pääsivät 26.4.2022 järjestetyssä työnhakupäivässä tutustumaan entistä digitalisoituvampaan työnhakuun ja antamaan palautetta Luotettava työntekijä -palvelusta.

Opiskelijat loivat avustettuna palveluun osaajaprofiilin, jonka he pystyivät jakaa Baronalle, Bolt.Works:lle, Folkalle ja Rekrytointi.com:lle.

Luotettava Työntekijä -palvelu tullaan lanseeraamaan 29.11.2022 osana Työ- ja elinkeinoministeriön, Vastuu Groupin, Rakennusteollisuuden ja Rakennusliiton Digitaalinen työllistyminen -hanketta. Hankkeen päätavoite on digitaalisen työllistymisen edistäminen.

Opiskelijoiden tukena

Turun AKK tarjoaa ammatillista perus-, jatko- ja täydennyskoulutusta työelämän tarpeisiin ja siellä opiskelee vuosittain noin 8000 eri elämäntilanteissa olevaa aikuisopiskelijaa.

Vuosittain meillä suoritetaan noin 800 koko tutkintoa ja tuhansia tutkinnon osia sekä erilaisia lupakortteja, pätevyyksiä ja sertifikaatteja. Kaikkien kohdalla ykköstavoitteena on kuitenkin työllistyminen mahdollisimman nopeasti joko jo koulutuksen aikana tai sen jälkeen”, kertoo koulutuspäällikkö Ilkka Vuorela Turun Aikuiskoulutuskeskuksesta. Vuorela vastaa Kone,- Tuotanto-, Rakennus-,LVI-, ja Kiinteistötekniikasta.

Turku2

Vuorelan mukaan opiskelijoiden työllistyminen on myös yksi Turun AKK:n kriteereistä, jota seurataan Opetusministeriön taholta.

”Tämän vuoksi tuemme opiskelijoidemme työllistymistä koko koulutuksen ajan. Avainasemassa on opettajiemme ja koulutuspäällikköjemme laaja yhteistyö- ja kumppaniverkosto alueen yrityksiin. Tuomalla työnhakutapahtuman oppilaitokseemme tarjoamme opiskelijoillemme mahdollisuuden luoda portaaliin omat tunnukset täysin maksutta ja turvallisesti. Näin ollen opiskelijat pääsevät helposti käsiksi avoimiin paikkoihin palvelun kautta”, jatkaa Vuorela.

Luotettava Työntekijä -palvelu helpottaa opiskelijoiden työnhakua

Luotettava Työntekijä -palvelu auttaa luomaan räätälöidyn oman osaajaprofiilin, löytämään alalle erikoistuneet työelämäpalvelut sekä helpottamaan työnhakua. 

”Turun työnhakutapahtumassa opiskelijoiden kommentit olivat tosi positiivisia. Kaikki täyttivät innolla CV:tä ja olivat siihen tyytyväisiä, että jatkossa yksi hakemus kattaa ison osan yritysten hauista. Se oli myös positiivista, että mukaan saadaan jatkossa sekä koulutussopimus- että oppisopimuspaikkoja. Oppilaat jäivät innolla odottamaan sitä, että järjestelmä laajenee useampaan yrityksen”, kertoo Vuorela.

Palvelun avulla kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan opiskelijat pystyvät tulevaisuudessa löytämään helpommin olemassa olevien työelämäpalveluiden kautta oppisopimus- ja koulutussopimuspaikkoja sekä alan työpaikat.

Turku3