« takaisin

Keudassa Keravalla testattiin uudenlaista työnhakua

Keuda1

Keravan Keudan logistiikan opiskelijat pääsivät ensimmäisten joukossa kokeilemaan ja antamaan palautetta uudesta työnhakupalvelusta. Työnhakijat loivat avustettuna Luotettava työntekijä -osaajaprofiilin.

Uusi maksuton palvelu auttaa kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan opiskelijoita ja työnhakijoita oman osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa sekä luomaan digitaalisen ansioluettelon.

”Luotettava Työntekijä -palvelu on helppokäyttöinen, käyttäjäystävällinen ja selkeä kokonaisuus. Keudan kenttäkokeiluun osallistui paljon maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita, joiden suomen kielen osaamistaso vaihtelee. Kenttäkokeiluun osallistuneet opiskelijat kokivat tietojen kirjaamisen järjestelmään helpoksi”, kertoo Keudan myynti- ja asiakkuuspäällikkö Kirsi Talikainen.

Luotettava Työntekijä -palvelu tullaan lanseeraamaan 29.11.2022 osana Työ- ja elinkeinoministeriön, Vastuu Groupin, Rakennusteollisuuden ja Rakennusliiton Digitaalinen työllistyminen -hanketta. Kaiken kattava tavoite koko hankkeelle on digitaalisen työllistymisen edistäminen.

Keuda3

Helpompaa työnhakua

Palvelu auttaa luomaan räätälöidyn oman osaajaprofiilin, löytämään alalle erikoistuneet työelämäpalvelut sekä helpottamaan työnhakua. 

Haluamme Luotettava Työntekijä -palvelullamme auttaa kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan opiskelijoita löytämään olemassa olevien työelämäpalveluiden kautta oppisopimus- ja koulutussopimuspaikkoja sekä alan työpaikat”, sanoo Petri Tuomela Vastuu Groupista. 

Tulevaisuudessa osaajaprofiilin voi jakaa omalle työnantajalleen. Työnhakijat voivat luovuttaa oman osaajaprofiilinsa omalle työnantajalleen, jolloin heidän on entistä helpompaa hallinnoida pätevyyksiä ja suunnitella oman organisaation kehittämistä.

”Vahvuus on ehdottomasti se, että opiskelijat löytävät palvelun avulla niin opiskeluaikana kuin myöhemminkin työuran aikana erityyppisiä työtehtäviä. Opiskelijat pystyvät lisäksi kätevästi itse päivittämään tietojaan sekä määrittelemään ne tahot, joilla on oikeus päästä katsomaan omaa osaajaprofiilia” , kertoo Talikainen.

Talikaisen mukaan digitaalisilla ratkaisuilla on tärkeä rooli tulevaisuuden työllistymisessä, sillä ne ja tekoälyn hyödyntäminen mahdollistavat tehokkaan ja reaaliaikaisen työnhaun. Ne myös edesauttavat oppilaitoksia toimimaan vastuullisesti.

 

Keuda2