« takaisin

Työnhakua yhdellä klikkauksella – Jyväskylässä testissä uusi työnhakupalvelu

Jyväskylä

Jyväskylässä työnhakijat pääsivät 27.4.2022 testaamaan uudenlaista työnhakupalvelua. 29.11.2022 julkaistava maksuton Luotettava Työntekijä -palvelu auttaa kiinteistöpalveluiden, rakennusalan, logistiikan ja teollisuuden opiskelijoita sekä työnhakijoita oman osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa sekä luomaan digitaalisen ansioluettelon.

Palvelu on osa Vastuu Groupin toteuttamaa Digitaalinen työllistäminen -hanketta, jossa ovat mukana Työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto.

”Alan keskeisten toimijoiden mukana olo tuo asiantuntemuksen lisäksi hankkeelle luotettavuutta alan toimijoiden keskuudessa. Kiinteistöpalvelu- ja rakennusala ovat suhdanne- ja kausiherkkiä toimialoja, joissa esiintyy työvoimapulaa. Toimialakohtainen räätälöity palvelu antaa mahdollisuuden syventää toimialakohtaisia näkökulmia ja rajata toimialan kannalta epäoleellisia sisältöjä, kun se kokoaa alan työelämäpalvelut samaan paikkaan. Palvelu auttaa työnhakijaa sanoittamaan ja tunnistamaan omaa osaamista, mikä on usein haasteena riippumatta siitä, onko takana pitkä työura vai vasta päättyneet opinnot”, kertoo Tuula Säynätmäki Keski-Suomen TE-palveluista.

Helpotusta työnhakuun

Luotettava Työntekijä -palvelu auttaa alan opiskelijoita löytämään olemassa olevien työelämäpalveluiden kautta oppisopimus- ja koulutussopimuspaikkoja sekä alan työpaikat.

”Yhtenä lisäarvona hankkeessa on se, että se mahdollistaa alan opiskelijoille toimialakohtaisen väylän alan työmarkkinoille. Tavoitteena on houkutella ja sitouttaa alan koulutuksen saaneita työllistymään alalle”, täydentää Säynätmäki. 

Nykyisin digitalisaatiolla on suuri rooli ja omadata tehostaisi työnhakua ja työnvälitystä syventämällä ja laajentamalla tietosisältöjä.

Digitalisaatio voisi laajentaa työmarkkinoita, koska digitaalinen väylä on globaali. Se mahdollistaisi erilaisten palvelujen integroinnin. Se vähentäisi myös byrokratiaa, kun tiedot olisivat lähtökohtaisesti varmennettuja ja digitaalisessa muodossa”, jatkaa Säynätmäki.

Selkeä palvelu yllätti

Marraskuussa julkaistava palvelu yllätti positiivisesti testaajat.

Palvelu vaikuttaa selkeältä ja käyttäjäystävälliseltä. Hyöty lienee suurin juuri omadatan hyödyntämisen kautta eli työnhakija tavoittaa yhdellä osaamisen profiililla jatkossa enemmän työnantajia ja työmahdollisuuksia”, sanoo Vilja Paavola Keski-Suomen TE-palveluista.

Paavola kertoo, että Luotettava Työntekijä -palvelua kokeilleet työnhakijat pitivät sitä helppona. "Käteväähän tämä haku oli”, jäi työnhakijan kommenttina päällimmäisenä mieleen.