« takaisin

Työelämän markkinapaikka auttaa rekrytoinnissa

luotettava-tyontekija10

Kiinteistöpalvelu- ja rakennusalalla työnantajilla haasteena on osaavan ja motivoituneen henkilöstön löytäminen oikeana ajankohtana, hahmottaa miten alan palveluntarjoajien ratkaisut sopivat tarpeeseen sekä saada ehdotukset sopivista palveluista ja palveluntarjoajista.

Työelämäpalveluiden markkinapaikka on verkkopalvelu, joka auttaa kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan yrityksiä löytämään entistä helpommin tarjolla olevat työelämänpalvelut.

"Tilanteet elävät nopeasti ja osaavan työvoiman löytäminen on erittäin työlästä ja aikaa vievää. Työntekijöiden kouluttaminen vaatii myös aikaa. Työvoiman tarve voi tulla yllättäen ja se voi myös kadota yllättäen. Käytännössä työnantaja haluaisi säästää aikaa ja ostaa palvelun helposti, nopeasti ja oikea-aikaisesti. Työelämän markkinapaikan avulla yritykset löytävät työelämäpalveluita nopeammin ja vaivattomammin”, kertoo Vastuu Groupin Petri Tuomela.

Markkinapaikan avulla on mahdollista saada apua uuden työntekijän rekrytointiin, motivoituneiden koulutukseen ja hyvien työntekijöiden pitämiseen.

Monipuolinen markkinapaikka

Työelämäpalveluiden markkinapaikan kautta yksityisillä palveluntarjoajilla ja oppilaitoksilla on mahdollisuus saada omat palvelut 29 972 rakennusalan työnantajan nähtäville Vastuu Groupin työnantajaportaalin etusivulle.

”Palvelu auttaa yksityisiä palveluntarjoajia ja julkisia oppilaitoksia saamaan suoria kontekstisidonnaisia ja oikea-aikaisia yhteydenottopyyntöjä rakennusalan työnantajilta”, jatkaa Tuomela.

Pilotointi käynnistyi kesäkuussa

Kesäkuussa alkaneessa pilotoinnissa on mukana laaja-alainen joukko eri yrityksiä. Näitä ovat mm. Pleinert & Partner, Stadin AO, Alertum, Folka, Careeria, TE-palvelut, Rakennusliitto, Taitotalo, Rakennusteollisuuden koulutuskeskus Rateko, Oikotie, Adecco, Rekrytointipalvelu Sihti Oy, Suomen ensiapukoulutus Oy  ja Reno Academy Oy.

”Keräämme syksyn aikana palautteet ja muokkaamme niiden pohjalta palvelua tarpeen mukaan. Nykyinen markkinapaikka tulee jatkossa olemaan myös tuotantoversio. Erillistä markkinapaikkaa ei tarvitse enää kehittää, vaan voimme lanseerata saman markkinapaikan vuoden 2023 alusta kaikkien työnantajien saataville ja laajentaa sitä”, kertoo Sees Northin Kirsi Pietilä.