« takaisin

Seinäjoella testattiin työnhakua Luotettava Työntekijä -palvelun kautta

Seinäjoki

Vastuu Group käynnisti osana Digitaalinen työllistyminen -hanketta työllisyyden kenttäkokeilukiertueen, jossa työnhakijat luovat Luotettava Työntekijä -osaajaprofiilin ja jakavat sen erilaisiin työnhaku- ja työelämäpalveluihin. Seinäjoella Sedun opiskelijat pääsivät 19.4.2022 testaamaan uudenlaista työnhakua.

Uusi Luotettava Työntekijä -palvelu auttaa alan tekijöitä tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamista, luomaan alalle räätälöidyn oman osaajaprofiilin, löytämään alalle erikoistuneet työelämäpalvelut sekä helpottamaan työnhakua. Tavoitteena on myös houkutella ja sitouttaa alan koulutuksen saaneita työllistymään alalle.

”Seinäjoella arvostetaan yritteliäisyyttä ja rohkeutta sekä intoa tehdä asioita yhdessä. Tämä projekti kokeiluineen vaikutti juuri tältä ja projektiin oli helppo lähteä mukaan. Kaikki keinot, joilla työn ja tekijän kohtaamista voidaan parantaa kiinnostavat kuntaa sekä työllisyyspalveluiden että elinkeinotoiminnan näkökulmasta”, sanoo Tiina Jokela-Lyly Seinäjoen kaupungin kuntakokeilusta.

Kenttäkokeiluihin osallistuu erityisesti kiinteistö- ja rakennusalan työnhakijoita ja opiskelijoita, jotka etsivät työharjoittelu-, oppisopimus-, koulutussopimus- ja työpaikkoja.

Omadata mahdollistaa työn hakemisen tehokkaammin

Jokela-Lyly toivoo, että tulevaisuudessa digitaalisilla ratkaisuilla olisi työllistymisessä entistä suurempi rooli ja tarjolla olisi entistä monipuolisempia työnhakupalveluita.

”Jos tulevaisuudessa kaikissa työnhaku- ja työelämäpalveluissa henkilön omalla suostumuksella omat tiedot ja varmennetut tiedot päivittyisivät automaattisesti, työnhaku varmasti tehostuisi ja eri alojen työvoimatarve näyttäytyisi selkeämpänä työnhakijoille. Myös työnantaja voisi kehittää osaamistarpeitaan johdonmukaisemmin”, sanoo Jokela-Lyly.

Luotettava Työntekijä -palvelu lanseerataan marraskuussa osana Työ- ja elinkeinoministeriön, Vastuu Groupin, Rakennusteollisuuden ja Rakennusliiton Digitaalinen työllistyminen -hanketta. Palvelu lanseerataan suomen, ruotsin, englannin ja viron kielellä.

”Palvelu edustaa juuri sellaista edelläkävijyyttä ja kehitystyötä, jota työmarkkinat ja työnvälitys tarvitsevat. Omadata mahdollistaa työn hakemisen tehokkaammin ja nopeammin. Ideaalitilanteessa esimerkiksi oppilaitoksesta valmistuvat työllistyvät suoraan ilman työttömyysjaksoja. Juuri tähän Luotettava Työntekijä -palvelun lisäarvo perustuu saattaessaan työtekijät ja työtä tarjoavat yritykset yhteen. Palvelu vaikuttaa ”hakijaystävälliseltä” ja käytettävyys kannattaa pitää jatkossakin keskeisenä teemana”, sanoo Ilkka Rintala Seinäjoen ja Ilmajoen työllisyyden kuntakokeilun hankejohtaja.

 

Luotettava Työntekijä -palvelu julkaistaan kaikkien työnhakijoiden käyttöön maksutta 29.11.2022. Tilaa uutiskirje niin saat tietoa palvelun kehityksestä.