« takaisin

Luotettava Työntekijä -palvelu yhteistyössä Oikotien kanssa

luotettava-tyontekija6

Vastuu Groupin Luotettava Työntekijä -palvelun avulla kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan sekä logistiikan-, kuljetus- ja teollisuudenalojen työnhakijat sekä opiskelijat pystyvät luomaan alalle räätälöidyn osaajaprofiilin sekä löytämään omalle alueelle ja alalle erikoistuneet työnhaku- ja työelämäpalvelut yhdestä paikasta.  

Työnhakijat täyttävät Luotettava Työntekijä -palvelussa oman osaajaprofiilinsa ja jakavat sen avoimena työhakemuksena palvelussa mukana oleville henkilöstöpalveluyrityksille ja muille työllistymistä auttaville palveluille”, kertoo Vastuu Groupin Petri Tuomela. 

Palvelu tekee yhteistyötä Oikotien kanssa. Oikotie Työpaikat on osa Schibsted-konsernia, ja Suomessa markkinapaikkoihimme kuuluu myös Tori.fi ja Oikotie Asunnot sekä Rakentaja.fi. 

”Arvoihimme kuuluvat rohkeus, uteliaisuus ja voittaminen yhdessä. Rohkeus ja uteliaisuus näkyvät siinä, että testaamme jatkuvasti uusia tapoja auttaa työnhaussa. Luotettava Työntekijä -palvelu on tästä hyvä esimerkki. Yhdessä voittamiseen liittyen haluamme tarjota suomalaisille työntekijöille palvelun, josta löytyy parhaat työpaikat ja vastaavasti auttaa työnantajia löytämään huippuosaajat avoimiin työpaikkoihinsa”, kertoo Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa Schibsted Finlandilta. 

Työnhaku nopeutuu 

Luotettava Työntekijä -palvelu helpottaa työnhakua ja nopeuttaa myös työnantajien HR- ja rekrytointiprosesseja. Tiedot siirtyvät rekistereiden ja työelämäpalveluiden välillä työnhakijan omalla suostumuksella. 

“Työnhakijan oman profiilitiedon hyödyntäminen älykkääseen työpaikkojen suositteluun on suunta mihin rekrytointi on menossa, ja halusimme lähteä kokeilemaan tätä Oikotien työpaikoilla ensimmäisten joukossa. Luotettava Työntekijä -palvelu on ensimmäinen tässä laajuudessa toteutettu konkreettinen työväline, jossa omia profiilitietoja voi hyödyntää työnhaussa monipuolisesti eri työnantajille ja eri palveluissa”, kertoo Pihlajamaa. 

Omadatan hyödyntäminen avaa monia uusia mahdollisuuksia. Fiksujen rajapintojen ja luvanhallinnan avulla työnhakijan aikaa säästyy.  

“Tänä päivänä jokaiseen palveluun ja pahimmillaan joka työhakemukseen syötetään samoja perustietoja. Kun työkokemus ja osaaminen on yhdellä hakemuksella, työnhaussa voi keskittyä sopivien paikkojen valintaan ja niihin liittyviin uniikkeihin vahvuuksiin tai motivaatiotekijöihin perinteisen CV:n sijaan. Palvelun taustadataa haetaan eri lähteistä ja pidetään yhdessä paikassa, mikä toivottavasti helpottaa myös työnhaun kokemusta”, sanoo Pihlajamaa. 

Uudenlaista työnhakua 

Uusi palvelu tarjotaan maksutta kaikille opiskelijoille, työnhakijoille, koulutuksen tarjoajille, kaupunkien työllisyyspalveluille, TE-toimistoille ja työmarkkinajärjestöille. 

”Palvelu tavoittaa kattavasti mm. rakennusalan, logistiikan ja teollisuuden opiskelijoita ja tutustuttaa heitä uudenlaisiin työnhaun tapoihin. Tällainen toimintamalli on toivottavasti jo hyvin arkipäiväistä usealla alalla 5-10 vuoden kuluessa”, lisää Pihlajamaa. 

Pihlajamaan mukaan on mielenkiintoista oppia palvelun käytöstä ja saadusta palautteesta, mitkä asiat työnhakijat kokevat toimiviksi ja missä voidaan vielä parantaa.  

 

New call-to-action

 
Luotettava Työntekijä -palvelu julkaistaan joulukuussa 2022 osana Vastuu Groupin toteuttamaa Digitaalinen työllistäminen -hanketta, jossa ovat mukana Työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto. Luotettava Työntekijä -palvelu tekee yhteistyötä Folkan, Baronan, Bolt.Worksin, Workerin, Rekrytointi.com:n, Oikotien, WorkPowerin, Adeccon ja Sihdin kanssa.